Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020

Και δεύτερο κύμα πληρωμών για τα αναδρομικά συντάξεων

Συνεχίζονται οι πληρωμές για τα αναδρομικά αύριο, Δευτέρα 26 Οκτωβρίου για τους συνταξιούχους από το τ. ΙΚΑ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε ζυγό αριθμό (0, 2, 4, 6, 8)

Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου για τους συνταξιούχους από τα τέως Ταμεία ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ (ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες) και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου πληρώνονται οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, τέως ΝΑΤ, τέως ΕΤΑΤ, τέως ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ.

Oι συνταξιούχοι, μέσα από τη νέα εφαρμογή,  μπορούν να δουν τα αναδρομικά που δικαιούνται. Η νέα εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr).

Tο Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων καταγγέλλει λάθη στην πληρωμή των αναδρομικών που αφορούν περίπου 80.000 συνταξιούχους .

Στο πλαίσιο της πληρέστερης, αναλυτικότερης και έγκυρης ενημέρωσης των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ σχετικά με τα αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους, η Διοίκηση του Φορέα έθεσε σε λειτουργία μία νέα εφαρμογή, μέσω της οποίας ο κάθε συνταξιούχος μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων».

Τα λάθη προέκυψαν στους συνταξιούχους οι οποίοι κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης από το 2012 έως το 2016 και έλαβαν οριστικές συντάξεις κύριων και επικουρικών μετά το 2016 (έπαιρναν μόνο προσωρινή στην κύρια ή οριστική μόνο στην κύρια). Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Δικτύου, τα λάθη αφορούν κυρίως συνταξιούχους που δεν είχαν λάβει λόγω καθυστέρησης επικουρική σύνταξη, με αποτέλεσμα να τους γίνεται μικρότερη κράτηση έως και μηδενική το επίμαχο ενδεκάμηνο 2015-2016.

Πρόκειται για συνταξιούχους που υπέβαλλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά το 2012 και πριν τον Μάιο του 2016 και έλαβαν για πρώτη φορά την μηνιαία κύρια σύνταξή τους μέσα στο 11μηνο ή μετά από αυτό. Αν έλαβαν για πρώτη φορά την σύνταξή τους μέσα στο 11μηνο πήραν τώρα τμήμα των αναδρομικών που δικαιούνται και θα λάβουν τα υπόλοιπα έως το τέλος του έτους.

Όσοι έλαβαν για πρώτη φορά την σύνταξή τους μετά το 11μηνο δεν εισέπραξαν τώρα αναδρομικά, ακόμη κι αν τα δικαιούνται, και θα τα λάβουν όλα έως το τέλος του έτους.

Με πληροφορίες από Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...