Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

Ποιοί συνταξιούχοι πληρώνονται σήμερα τα αναδροικά

Σήμερα, Παρασκευή, 23/10 πληρώνονται τα πρώτα αναδρομικά που επιστρέφονται στους συνταξιούχους από τις περικοπές 11 μηνών με ποσά ως και 7.615 ευρώ  

Περίπου 310.000 συνταξιούχους IΚΑ, τραπεζών και ΟΤΕ με ΑΜΚΑ που λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9 περιλαμβάνει το πρώτο κύμα πληρωμών. Το δεύτερο κύμα πληρωμών έρχεται Δευτέρα 26 του μήνα για συνταξιούχους από τα ίδια Ταμεία (ΙΚΑ, τράπεζες, ΟΤΕ) αλλά με ζυγό ΑΜΚΑ, που λήγει δηλαδή σε 0, 2, 4, 6, 8. Ακολουθούν άλλες δύο πληρωμές για 27 και 29 Οκτωβρίου, που θα περιλαμβάνουν περίπου 800.000 συνταξιούχους από τα υπόλοιπα Ταμεία. Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι από ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, και ΟΓΑ, και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου θα γίνει η πληρωμή για συνταξιούχους Δημοσίου, ΝΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΤΑΤ και ΔΕΗ.

Μαζί με τα αναδρομικά όλοι οι συνταξιούχοι θα πληρωθούν στις ίδιες ημερομηνίες τις κύριες και επικουρικές τους συντάξεις. Στην αγορά θα πέσουν 1,4 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά και άλλα 2,3 δισ. ευρώ από τις συντάξεις. Στην πράξη, μέσα στις διπλές πληρωμές έρχεται μια ισχυρή ένεση ρευστότητας.

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με τα ποσά των αναδρομικών που αποκάλυψε ο «Ε.Τ.» της Κυριακής (18/10), τα περισσότερα αναδρομικά ανά Ταμείο παίρνουν:

Με πληροφορίες από Ελεύθερο Τύπο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...