Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Υπολογίστε τι αναδρομικά θα εισπράξετε

Τον Οκτώβριος, ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα θα εισπράξουν αναδρομικά.

Επιστροφές από τις αντισυνταγματικές περικοπές του 2012 περιμένουν ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, που είχαν πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά συνταξιοδοτικό εισόδημα το 2012. Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τα αναδρομικά του 11µήνου (11 Ιουνίου 2015 έως 13 Μαΐου 2016) µόνο από τις περικοπές των κύριων συντάξεων, ενώ οι συνταξιούχοι που θα τα λάβουν παραιτούνται από τις δυνητικές μελλοντικές διεκδικήσεις τους για καταργήσεις – μειώσεις δώρων και επικουρικών.

Για να λάβει ένας συνταξιούχος αναδρομικά τον Οκτώβριο θα πρέπει να πληροί δυο βασικές προϋποθέσεις:Πρέπει να είναι παλαιός συνταξιούχους δηλαδή να έχει υποβάλλει την αίτηση συνταξιοδότησής του πριν από τις 13 Μαίου του 2016 και

Πρέπει να είχε το 2012 ή όταν βγήκε η σύνταξή του (σε κάθε περίπτωση πριν τον Μάιο του 2016) άθροισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά.

Όλοι οι υπόλοιποι, δηλαδή αγρότες του πρ. ΟΓΑ, χαμηλοσυνταξιούχοι ΙΚΑ που δεν έφτασαν τα 1.000 ευρώ κ.α. δεν έχουν να περιμένουν κάτι. Καθώς οι επιστροφές αφορούν μόνο τις κύριες συντάξεις και όχι τα καταργημένα Δώρα ή τις επικουρικές, εκτός επιστροφών είναι 1,5 εκατομμύριο χαμηλοσυνταξιούχοι. Αντίθετα στο Ταμείο πάνε ένα εκατομμύριο παλαιοί συνταξιούχοι με άθροισμα κύριων και επικουρικών πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά. Όσο υψηλότερο μεικτό συνταξιοδοτικό εισόδημα είχε ο συνταξιούχος, τόσο υψηλότερα αναδρομικά θα λάβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...