Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Πότε και πώς θα πάρουν οι δικαιούχοι τα Voucher 200 ευρώ

Η πλατφόρμα για τα Voucher 200 ευρώ για tablet και laptop αναμένεται να ανοίξει  τέλη Φεβρουαρίου και οι δικαιούχοι μαθητές και φοιτητές θα μπορέσουν να αποκτήσουν voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop).

Δικαιούχοι του voucher 200 ευρώ θα είναι όλες οι οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ, δηλαδή όλες οι οικογένειες που είναι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ στην πρώτη εισοδηματική κατηγορία.

Για την καθυστέρηση της χορήγησης του Voucher των 200 ευρώ στους μαθητές, η κ. Μακρή σχολίασε «είναι στην αρμοδιότητά μας, δεν είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου παιδείας και πιέζουμε και είμαστε βέβαιοι ότι τάχιστα θα υλοποιηθεί».

Η είσοδος θα γίνεται με κωδικούς Taxisnet και ακολούθως με την ταυτοποίηση των στοιχείων θα παρέχει ηλεκτρονικό κωδικό που θα ισοδυναμεί με την επιταγή των 200 ευρώ.

Η αρχιτεκτονική της πλατφόρμας δε θα απαιτεί καν την ανάρτηση των δικαιολογητικών από τους δικαιούχους, καθώς τα στοιχεία τους θα υπάρχουν ήδη σ’ αυτήν αφού η λειτουργία της θα είναι απολύτως αυτοματοποιημένη και στοχευμένη.

Οι δικαιούχοι με την απλή εισαγωγή των στοιχείων τους, θα λαμβάνουν έναν ηλεκτρονικό κωδικό, ο οποίος θα ισοδυναμεί με επιταγή 200 ευρώ.

Εφόσον ο ενδιαφερόμενος ανήκει στους δικαιούχους θα έχει δύο επιλογές, είτε να το αποστείλει απευθείας ηλεκτρονικά σε κάποιο e-shop, από το οποίο επιθυμεί να αγοράσει τον εξοπλισμό ή να το εκτυπώσει και να πραγματοποιήσει την αγορά του από κάποιο φυσικό κατάστημα.

Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αγοράσει συσκευή μεγαλύτερης αξίας απ’ αυτήν του voucher, θα συμπληρώνει ο ίδιος το υπόλοιπο ποσό.

Το ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα ορίζεται με βάση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, τον αριθμό των παιδιών ανά οικογένεια και το αν μια οικογένεια είναι μονογονεϊκή ή όχι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...