Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021

Τι θα ισχύσει με τις αυξήσεις ΟΠΕΚΑ για το Επίδομα Παιδιού 2021

Δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι θα δουν αυξήσεις στο επίδομα παιδιού λόγω των μειωμένων εισοδημάτων που είχαν το 2020. 

Οι αυξήσεις για το επίδομα παιδιού ΟΠΕΚΑ θα κυμαίνονται από 28 έως 168 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των τέκνων και τη νέα εισοδηματική κλίμακα στην οποία θα καταταγούν με βάση τις δηλώσεις του 2021.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, λόγω των οικονομικών επιπτώσεων από την πανδημία για πρώτη φορά θα πάρουν επίδομα και οικογένειες που αποκλείονταν της παροχής αυτής στο παρελθόν επειδή είχαν υψηλότερο εισόδημα από αυτό που προέβλεπε κάθε κατηγορία.

 Η εκτίμηση είναι ότι τα αυξημένα ποσά θα αφορούν περίπου 160.000 υφιστάμενους δικαιούχους και κατά κύριο λόγο οικογένειες με 2 ή 3 παιδιά.

Οι αυξήσεις δεν θα φανούν στην πληρωμή του πρώτου διμήνου του 2021 που θα γίνει στις 30 Μαρτίου αλλά στις δύο επόμενες, του Μαΐου και του Ιουλίου που θα έχουν ως προϋποθεση να υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις του 2021 στις οποίες θα αποτυπωθεί η μείωση μείωση εισοδημάτων του 2020.

Σε έξι διμηνιαίες δόσεις θα καταβάλει και φέτος ο ΟΠΕΚΑ το επίδομα του παιδιού στους δικαιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...