Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ποιούς αφορά το έκτακτο επίδομα που σχεδιάζεται - Πότε θα οριστικοποιηθεί

Τα τελικά πλάνα για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση που προανήγγειλε την Πέμπτη στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να οριστικοποιηθούν με την κατάθεση του νέου Προϋπολογισμού την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου.

Το κονδύλι  που θα καθοριστεί για έκτακτο επίδομα για εργαζόμενους, σύμφωνα με πληροφορίες από το newmoney.gr θα κατευθυνθεί στον ιδιωτικό τομέα. Θα διατεθεί εξ ολοκλήρου πριν την 31η Δεκεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογα με το ύψος του, οι δικαιούχοι που θα επιλεγούν μπορεί να είναι:

Ιδιωτικοί υπάλληλοι με μισθό άνω των 534 ευρώ και έως 1.000 ευρώ καθαρά, που έχουν βγει σε αναστολή. Η κατηγορία κινδυνεύει να λάβει μειωμένο δώρο Χριστουγέννων, καθώς οι μέρες της αναστολής θα υπολογιστούν με μισθό 534 ευρώ.

Για να μη χάσουν τα δικαιώματά τους, το κράτος θα πρέπει να τους επιδοτήσει αναλογικά για ποσό μεγαλύτερο από 18 ευρώ την ημέρα. Λόγω του μεγάλου αριθμού εργαζομένων σε αναστολή, το κονδύλι μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει και τα 200 ή 300 εκατ. ευρώ.

Έκτακτο επίδομα μπορεί να δοθεί και σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυταπασχολούμενους ή αγρότες, αν και εφόσον δεν έχουν λάβει κανένα άλλο βοήθημα παρότι πλήττονται –πχ λόγω ΚΑΔ κ.λπ.

newmoney.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...