Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Ποιούς αφορά το έκτακτο επίδομα 400 ευρώ

Τo έκτακτο επίδομα 400 ευρώ θα χορηγηθεί εντός του Δεκεμβρίου στους δικηγόρους, τους μηχανικούς και τους οικονομολόγους και  αποτελεί συνέχεια της στήριξης των 600 ευρώ που είχε παρασχεθεί στους επιστήµονες τους µήνες Απρίλιο και Μάιο λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού. 

Αφορά περίπου 90.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους με χαμηλα εισοδήματα, ενώ θα είναι ακατάσχετο και δεν θα συμψηφίζεται με άλλες οφειλές του Δημοσίου.

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια και με πόρους από τις εισφορές για τον κλάδο ανεργίας, δηλαδή με πόρους που καταβάλλουν οι ίδιοι οι επαγγελματίες μέσα από τις ασφαλιστικές τους κρατήσεις.

Με τη σχετική διάταξη που θα ενταχθεί στο υπό κατάθεση εργασιακό νομοσχέδιο επιδιώκεται η αντιμετώπιση των αρνητικών οικονομικών συνεπειών που επέφερε η πανδημία στους δικηγόρους και στους αυτοαπασχολουμένους με τη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...