Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Για ποιούς δικαιούχους αυξάνονται τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ

 Με σκοπό να λάβουν τα επιδόματα περισσότεροι δικαιούχοι, επιπλέον 300 εκατ ευρω στον ΟΠΕΚΑ. Αύξηση και στο επίδομα θέρμανσης. Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια. Τα επιδόματα ΟΠΕΚΑ με τους νέους δικαιούχους. Το ελάχιστο εγγυημένο εισοδήματος, επιδομάτων τέκνων και το επίδομα στέγασης.



Η χορήγηση των συγκριμένων επιδομάτων γίνεται (μέχρι σήμερα) με τα εξής κριτήρια:

Επίδομα στέγασης: Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 7.000 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενο κατά 3.500 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού. Στη μονογονεϊκή οικογένεια για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 7.000 ευρώ για κάθε απροστάτευτο τέκνο. Το συνολικό εισόδημα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 21.000 ευρώ ετησίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα: Το εισόδημα του νοικοκυριού κατά τους τελευταίους έξι μήνες πριν την υποβολή της αίτησης, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξαπλάσιο του εγγυημένου ποσού για κάθε τύπο νοικοκυριού. Το εγγυημένο ποσό ορίζεται ως εξης:

-200 ευρώ το μήνα για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

-100 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 50% προστίθεται στο βασικό ποσό)

-50 ευρώ για κάθε ανήλικο μέλος (δηλαδή ένα επιπλέον 25% προστίθεται στο βασικό ποσό)

Επίδομα τέκνων: Για τον καθορισμό των δικαιούχων οικογενειών προσδιορίζονται τρεις κατηγορίες ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος ως εξής:

-Πρώτη κατηγορία: έως 6.000 ευρώ

-Δεύτερη κατηγορία: από 6.001 ευρώ έως 10.000 ευρώ

-Τρίτη κατηγορία: από 10.001 ευρώ έως 15.000 ευρώ

Το ποσό του επιδόματος ανάλογα με τον αριθμό των εξαρτώμενων τέκνων και την κατηγορία ισοδύναμου οικογενειακού εισοδήματος

Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...