Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Τι πρέπει να προσέξουν οι συνταξιούχοι για την πληρωμή συντάξεων και αναδρομικών

Οδηγίες για τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσει ο συνταξιούχος στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για την πληρωμή για τα αναδρομικά.

Η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα πληρωθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις. 

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται.

Από την πλευρά της η φοροτεχνικός Μάρα Μεθενίτη εξήγησε τον τρόπο που θα φορολογηθούν τα αναδρομικά των συνταξιούχων και η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα ανέφερε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το ποσό των αναδρομικών είναι ακατάσχετο.

Ο φοροτεχνικός Θράσος Μιάρης απάντησε στις ερωτήσεις των τηλεθεατών σχετικά με το ποσό των αναδρομικών που θα φορολογηθεί το επόμενος έτος.

Όπως επεσήμανε o κ. Βρούτσης στον ΣΚΑΙ, τα αναδρομικά των συνταξιούχων θα καταβληθούν από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τις 29 Οκτωβρίου. Διευκρίνησε, δε, ότι θα καταβληθούν μαζί με τις κύριες συντάξεις.

Όσον αφορά τους 172.222 κληρονόμους δικαιούχους αναδρομικών, δηλαδή χήρες και παιδιά, ο κ. Βρούτσης είπε ότι το ποσό των περίπου 145 εκατ. είναι έτοιμο για καταβολή απλώς θα πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία που ακολουθείται στις κληρονομιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...