Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Ποιές νέες κατηγορίες εργαζομένων για το επίδομα 800 ευρώ

Θα προστεθούν ειδικές κατηγορίες εργαζομένων που πλήττονται από την πανδημία ώστε να λάβουν την ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ, αναμένεται να υπογραφούν το επόμενο διάστημα από τα συναρμόδια υπουργεία. Μεταξύ των νέων κατηγοριών θα είναι και πολλές ειδικότητες και ομάδες καλλιτεχνών, αλλά και εργαζόμενοι στον αθλητισμό, όπως προπονητές.

Παράλληλα, με υπουργική απόφαση που αναμένεται να δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, θα αυξηθεί ο πραγματικός χρόνος εργασίας όσων απασχολούνται σε περισσότερους από έναν εργοδότες, εφόσον ο ένας τούς έθεσε σε αναστολή σύμβασης. Σύμφωνα με την Καθημερινή αναμένεται να προβλεφθεί ότι την αποζημίωση ειδικού σκοπού επίδομα 800 ευρώ δικαιούνται και εργαζόμενοι οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος ή κάποιοι εξ αυτών δεν έχει θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους, εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 50% (στην αρχική υπουργική απόφαση ήταν για 30%) των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...