Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

MyBusinessSupport: Πώς λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα τη ΑΑΔΕ

Πώς λειτουργεί η διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας υποβάλλονται τα αιτήματα χορήγησης ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής, η οποία είναι επιστρεπτέα, εν όλω ή εν μέρει, (Επιστρεπτέα Προκαταβολή) σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορονοϊού.

Το myBusinessSupport είναι η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την καταγραφή και παρακολούθηση των κρίσιμων οικονομικών μεγεθών των επιχειρήσεων, που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και άνοιξε την περασμένη Παρασκευή.

Η πλατφόρμα ξεκίνησε τη λειτουργία της με την υποδοχή των αιτήσεων υπαγωγής των επιχειρήσεων στην ενίσχυση με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής (ΚΥΑ Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης Α.1076/2020, ΦΕΚ Β΄ 1135), αλλά στην πορεία θα προστίθενται σε αυτή και άλλες πληροφορίες και αιτήσεις σχετικές με ενισχύσεις που θα παρέχονται μέσα από το σύστημα Taxisnet της ΑΑΔΕ.

«Η καλύτερη δυνατή και άμεση εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων που δοκιμάζονται στη διάρκεια αυτής της κρίσης είναι στις προτεραιότητές μας. Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία της οικονομίας παρέχοντας άμεσες και εύχρηστες ψηφιακές λύσεις για όλους», δήλωσε σχετικά ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλής.

Οδηγός για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Συμπληρώνοντας τα στοιχεία οικονομικών μεγεθών που προβλέπονται από την ΚΥΑ Υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης Α. 1076/2-4-2020 (ΦΕΚ Β΄ 1135) οι δικαιούχοι μπορούν, λοιπόν, να υποβάλλουν αίτηση για την υπαγωγή τπυς στην ενίσχυση με τη μορφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής.

Η ΑΑΔΕ εξέδωσε τις ακόλουθες οδηγίες για τη χρήση της πλατφόρμας:
Ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής

Δικαίωμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υπαγωγή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή έχουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους καιέχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...