Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου ξανά τα σχολεία με λιγότερους μαθητές στην τάξη

Πανελλήνιες 2020 Ιούνιο-Ιούλιο με 10 μαθητές ανά τάξη: Η κυβέρνηση προετοιμάζεται  συντονισμένα και αθόρυβα για το δύσκολο εγχείρημα της επιστροφής στη μετά κορωνοϊό εποχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, όπως εξηγούν στο «ΘΕΜΑ» αρμόδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, «δεν υπάρχει ακόμη ένα σαφώς προσδιορισμένο χρονοδιάγραμμα».
Πότε θα ανοίξουν σχολεία

Το κλείσιμο όλων των σχολείων και γενικά εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας ήταν το πρώτο μέτρο του πλέγματος που υψώθηκε στην Ελλάδα για να αναχαιτιστεί ο κορωνοϊός. Ηταν η άμεση και ταχύτατη αντίδραση της επιστημονικής κοινότητας να περιοριστεί η εξάπλωση της θανατηφόρας λοίμωξης που προκαλεί ο κορωνοϊός μέσω του πληθυσμού των 1,4 εκατομμυρίων μαθητών της χώρας.

Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες 2020 και με τα κλειστά σχολεία

Στο πλαίσιο αυτό η επιστροφή των παιδιών στα θρανία τείνει να αποκλειστεί για το διάστημα των πέντε εβδομάδων που θεωρητικά χρειάζονται για την ολοκλήρωση αυτής της σχολικής χρονιάς.

Οι μαθητές θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση μέχρι το τέλος Μαΐου, και μέσω αυτής θα πάρουν και τα... απολυτήριά τους για το τρέχον σχολικό έτος. Αντίθετα, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να επιστρέψουν νωρίτερα, τέλη Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου, και πάλι στις σχολικές αίθουσες ώστε να κερδίσουν χρόνο από το επόμενο έτος που προμηνύεται δύσκολο εάν ενσκήψει δεύτερο δυνατό κύμα κορωνοϊού.

Τα δεδομένα για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουν - και ήδη μελετάται από ειδικούς υγιεινής και επιδημιολογίας, καταρτίζεται δηλαδή ο νέος κανονισμός για τη λειτουργία των σχολείων με κορωνοϊό και τα μέτρα εκείνα που θα επιτρέψουν τον ασφαλή συγχρωτισμό παιδιών και ενηλίκων.

Με δεδομένο ότι οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται ηλικιακά σε ομάδες κινδύνου, είναι κυρίως στην ομάδα των 40-64 χρόνων, αντιλαμβάνεται κάποιος τον κίνδυνο που υπάρχει εάν βρίσκονται ανάμεσα σε δεκάδες παιδιά που μεταδίδουν αλλά δεν νοσούν. Στην παρούσα φάση οι ειδικοί εξετάζουν τα αυστηρά μέτρα υγιεινής και αποστασιοποίησης τα οποία θα ενεργοποιηθούν για τη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων μέσα στον Ιούνιο. Μέσα στις αίθουσες θα βρίσκονται το πολύ έως δέκα μαθητές, κάτι που σημαίνει ότι απαιτούνται περισσότερα κτίρια, αίθουσες, καθώς και επιτηρητές εκπαιδευτικοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...