Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Εγκύκλιος για το Επίδομα για τα 800 ευρώ

Οι νέες ημερομηνίες υποβολής υπεύθυνων δηλώσεων για το επίδομα 800 ευρώ , Δυνατότητα να «διακοπεί» η αναστολή σύμβασης εργασίας διάρκειας 45 ημερών για να καλυφθούν έκτακτες και κατεπείγουσες ανάγκες των επιχειρήσεων δίνει η εγκύκλιος του υπουργείου εργασίας ,επισημαίνοντας ότι η αμοιβή του εργαζόμενου για το επίμαχο διάστημα θα καλυφθεί από τον εργοδότη.

Μετά την  προθεσμία στις 10 Απριλίου για την υποβολή των δηλώσεων στην Εργάνη  από τους εργοδότες των οποίων οι επιχειρήσεις έκλεισαν με κρατική εντολή, δίνεται περιθώριο από τις 11/4 έως τις 13/4 για τη διόρθωση τυχόν λαθών. Οι πρώτες πληρωμές των 800 ευρώ θα γίνουν από τη Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου έως και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και θα αφορούν τους δικαιούχους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις οι οποίες έκλεισαν με κρατική εντολή.

Για τους εργοδότες των επιχειρήσεων που πλήττονται βάσει ΚΑΔ δίνεται η δυνατότητα διόρθωσης τυχόν λαθών από τις 21/4 έως τις 23/4. Επομένως οι δεύτερες πληρωμές θα γίνουν 27-30 Απριλίου.

Οι εργαζόμενοι που δεν πρόλαβαν να υποβάλουν δήλωση στο supportemployees.yeka.gr ανάλογα με το ΑΦΜ τους θα έχουν ξανά την ευκαιρία για υποβολή μετά τις 10 Απριλίου καθώς κάθε 10ήμερο θα ξεκινά ένας νέος κύκλος δηλώσεων, με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ.

Τα λάθη που θα διορθωθούν από την 1η έως τις 3 Μαΐου, θα αφορούν εργαζόμενους που θα λάβουν τα 800 ευρώ από τις 5 έως τις 10 Μαΐου.

Eργοδότες και οι οποίοι μέσω των διορθώσεων «αλλάζουν ομάδα» και εντάσσονται στις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή , θα έχουν την ευκαιρία της έκπτωσης 40% του μισθώματος που καταβάλλουν.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο , οι επιχειρήσεις-εργοδότες που διαθέτουν, έστω και ένα υποκατάστημα, όπως αυτό έχει καταχωρηθεί στο Π.Σ Taxis, του οποίου η κύρια δραστηριότητα, βάσει ΚΑΔ, έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής, μπορούν πλέον να υποβάλλουν για πρώτη φορά υπεύθυνη δήλωση που αφορά υποκατάστημα/τα στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ από 6/4/2020 έως και 10/4/2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο στόχος των νέων προγραμμάτων στα σχολεία

Το νέα προγράμματα σπουδών στα σχολεία αλλάζουν  ολόκληρη τη διδασκαλία και τη μάθηση σε μια προσπάθεια να σταματήσει και η άκριτη αποστήθι...